ASIAN NOMADS – FIlIPIJNEN

Zo, na een jaar; een nieuwe blog! Want ik vind het toch wel erg leuk om onze mooie reizen en het leven in China te delen! Het zal niemand ontgaan zijn dat dat leven in China de laatste weken bijna tot stilstand is gekomen. Voor het Chinese Nieuwjaar werd bekend dat het Corona virus zich in een rap tempo door China verspreidde en China heeft resolute maatregelen getroffen om het virus te lijf te gaan. Wij hebben vanaf onze (geplande) vakantiebestemming op de Filipijnen alle ontwikkelingen in China gevolgd en uiteindelijk besloten niet naar Shanghai terug te keren totdat de situatie wat meer onder controle is. De maatregelen hebben grote impact op het dagelijks leven waardoor het niet prettig is en het wordt afgeraden, nu in China te zijn. Op dit moment zijn we al twee weken in Singapore omdat Thomas vanuit hier kan werken en klanten kan bezoeken. Dat is absoluut geen straf gezien het hier heerlijk weer is en we hier wat mensen kennen en hebben leren kennen. Zelfs een vriendin uit Kuala Lumpur is hier net weer komen wonen, dus dat weerzien was erg leuk. Uiteraard willen we ook graag weer naar Shanghai, maar het is nog onduidelijk wanneer. Zondag gaan we eerst naar Vietnam, wederom voor Thomas zijn werk en daarna hopelijk terug naar huis!

Manila

Op de Filipijnen zijn we 12 dagen geweest. Manila, de hoofdstad is druk, chaotisch en arm maar er zijn zeker bezienswaardigheden te bezoeken die de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld het koloniale fort Santiago dat in de ommuurde binnenstad ‘Intramuros’ ligt, is in 1593 gebouwd door de Spanjaarden die de Filipijnen toen bezet hielden. Ook de mooie San Agustin Kathedraal uit 1606, de oudste kerk op de Filipijnen en het enige bouwwerk dat na de Japanse bombardementen uit de tweede wereld oorlog zo goed als volledig intact is gebleven. Naast deze historie zijn er ook tal van leuke barretjes en restaurants te vinden bijvoorbeeld in de wijk Makati. Dit staat in schril contrast tot de armoede die in grote delen van de stad goed zichtbaar is. We wilden dit ook graag onder ogen zien en kwamen na even zoeken uit bij een organisatie (met NLse roots) die liefdadigheidsprojecten doen in de sloppenwijken. Lokale Filipino’s geven kleinschalige tours door de arme wijk Baseco, een oude scheepswerf, waarmee ze een relatief goed inkomen hebben en lokale mensen worden ondersteund. Het was zeer leerzaam en de vrolijkheid en gastvrijheid van de mensen, ondanks de pittige omstandigheden waarin zij leven, heeft grote indruk op ons gemaakt. Positief detail vond ik ook dat er geen foto’s gemaakt mogen worden, echter vroeg een familie die ons in hun huis uitnodigden of wij met hen op de foto wilden en deze foto hebben wij ook gekregen.

Taal Vulkaan

De Taal vulkaan, die begin januari weer actief werd en grote pluimen as de lucht in spuwde, was ook zeker het bezoeken waard. Het was weer relatief veilig en de rook en aswolken waren weggetrokken. Wel smeulde de krater nog een beetje na, wat een prachtig gezicht was. Normaal gesproken kunnen toeristen het eiland waarop de vulkaan ligt bezoeken, maar dat was uiteraard nu niet mogelijk. Wij waren bijna de enige toeristen dus dat maakte het bezoek bijzonder en lekker rustig.

Mindoro

In juni hebben wij beiden ons duikbrevet gehaald en daarom zijn we een paar dagen
gaan duiken op het eiland Mindoro onder Luzon. Het was prachtig, veel mooi koraal, kleine en grotere kleurrijke vissen en veel schildpadden. Het Edge Water duikresort was kleinschalig en erg gastvrij. Ons ‘advaced’ duikbrevet hebben we inmiddels ook in de pocket! Naast duiken is het ook leuk het eiland te verkennen met de scooter, je kunt  kleine dagtripjes maken naar de watervallen, de vuurtoren en naar Ponderosa een mooi uitzichtpunt met prachtige golfbaan.

5 Replies to “ASIAN NOMADS – FIlIPIJNEN”

 1. Hoi Irene en Thomas

  Hele mooie foto’s en een prachtig filmpje 👍🏻👍🏻

  Mooi land en goed te zien dat jullie je daar lekker hebben vermaakt

  Op naar Da Nang !

  Liefs papa en mama

 2. Jaaa weer een blog :-). Fijn dat jullie op deze manier van de nood een deugd kunnen maken en dat met jullie verder alles goed gaat. Hopelijk kunnen jullie snel terug naar huis, maar zo te zien vermaken jullie je in de tussentijd prima! Prachtige foto’s en een geweldig filmpje, echt fantastisch.
  Geniet ervan daar; living the good life!
  Liefs Steef & Erwin

 3. Hoi Irene en Thomas,

  Wat een fantastische reis hebben jullie daar. Geweldige mooie foto’s en film.
  Geniet er maar van. Straks veel plezier in Vietnam.
  Groetjes
  Frans en Maria

 4. Wat hebben jullie al veel gezien en fijn dat jullie ons hier deelgenoot van maken.
  Geniet van Vietnam.
  Liefs John en mama (Coby)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *