HELLO CHINA!

Posted on

Voordat we definitief gaan verhuizen naar China, gaan we eerst een week kijken. Beide zijn we al eens in China geweest maar wanneer je weet dat het je nieuwe thuis gaat zijn, kijk je op een hele andere manier naar de stad en de mensen. We zijn dan ook blij dat we beiden positief verrast zijn en het gevoel hebben ons hier thuis te kunnen gaan voelen.

Heel toevallig was het dat ik op dag 1 een oude (Chinese) vriendin uit Den Haag tegen het lijf liep die ik jaren niet had gesproken. Zij woont nu in Suzhou een stad vlakbij Shanghai, uiteraard heeft ze mij rondgeleid. Prodrive ligt ook in Suzhou aan de kant van Shanghai. We hebben deze week nader kennisgemaakt met Elmo en Geertje. Elmo is Thomas zijn compagnon en verantwoordelijk voor de fabrieksoperatie en woont samen met zijn vrouw Geertje en dochter al twee jaar Suzhou.

In het weekend zijn we in de Tianzifang geweest, een authentiek buurtje in de Franse koloniale wijk ook wel de ‘French Concession’ genoemd. Deze wijk staat bekend om zijn traditionele architectuur en de groene platanen aan weerzijde van de straten. De Tianzifang is een wirwar van straatjes met allerlei winkeltjes, barretjes en restaurantjes, je kan er gemakkelijk verdwalen… Het contrast met de moderne metropool Shanghai is groot, dat valt op wanneer we later over de ‘Bund’ wandelen. De Bund is de boulevard langs de Huangpu rivier en vanaf daar heb je mooi zicht op de bekende skyline van Shanghai. De wolkenkrabbers staan aan de Pudong zijde (Pudong betekend letterlijk oostelijke oever), dit is het zakendistrict van Shanghai.

One Reply to “HELLO CHINA!”

  1. Super leuk dat jullie ons op deze manier op de hoogte houden. Gave foto’s, wat een avontuur! Hoop dat jullie snel een eigen stekkie vinden om je te kunnen settelen!
    Succes en vergeet niet te genieten..;-)
    Grtz, Lonneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *