MERRY CHRISTMAS!

Vanuit Shanghai willen we iedereen hele gezellige en liefdevolle kerstdagen wensen! Wij kijken terug op een bijzonder 2018 wat voorbij is gevlogen; 26 januari zijn we hier alweer een jaar en komende zaterdag zijn we een jaar getrouwd! Inmiddels spreek ik een aardig woordje Chinees en heb ik mijn level 3 examen (600 Chinese karakters) behaald. Thomas is erg druk op zijn werk. Wellicht hebben jullie in het nieuws gezien dat er in de nacht van 1 december brand is geweest bij Prodrive in Nederland. Er is veel verloren gegaan maar er heerst een positieve drive en ze werken met zijn allen hard aan de wederopbouw, daar kan Thomas met Prodrive China natuurlijk een goede bijdrage aan leveren. Desondanks heeft hij toch een lang kerstweekend vrijgenomen waar we lekker met zijn tweeën even van Shanghai en Nanjing hebben kunnen genieten. Ondanks dat kerst in Shanghai geen officiele feestdag is wordt er commercieel flink uitgepakt en is er kerstversiering, kerstlunch/diner deals en kerstmuziek in overvloed.

NANJING (8mln inwoners) ligt op zo’n 300KM, met de snelste trein zonder onderbreking 58min, van Shanghai ongelooflijk hoe goed het hoge snelheidsnetwerk van China geregeld is:-) Nanjing (letterlijk vertaald ‘zuidelijke hoofdstad’) is in het verleden meerdere malen de hoofdstad van de verschillende dynastieën geweest maar ook recentelijk nog de hoofdstad van China in de periode 1927-1937. Het einde van de zo genoemde ‘decade of Nanjing’ is een inktzwarte bladzijde uit de geschiedenis van China, waar zo’n 300.000 Chinezen zijn vermoord door het Japanse leger dat west-China belegerde van 1937-1945. Het Nanjing Massacre Memorial heeft veel indruk op ons gemaakt en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Nanjing is bijzonder groen en heeft een rijke historie. Zoals de 600 jaar oude stadsmuur die nog grotendeels intact is. Wij hebben het imposante Dr. Sun Yat-sen’s Mausoleum bezocht. Dr. Sun Yat-sen is de grondlegger van de Republiek van China en word ook wel gezien als de vader van Modern China. Nanjing is minder bekend bij buitenlandse toeristen, niet geheel terecht vinden wij, wij komen zeker nog eens terug!

6 Replies to “MERRY CHRISTMAS!”

 1. Hallo Irene en Thomas,
  Ook wij wensen jullie gezellige kerstdagen en een mooi en gezond 2019.
  Wij vinden altijd jullie foto’s er zo mooi uitzien en de verslagen ongelooflijk spannend en leuk.
  Knap Irene dat je de Chinese taal al goed gaat beheersen.
  Jullie hebben jullie draai daar al helemaal gevonden.
  Dat laatste filmpje heb je dat met een drone gemaakt?

  Hier gaat alles zijn gangetje. Morgen de kinderen en kleinkinderen. Lieve groet, Ome Kees en tante Henny

 2. Jullie ook hele fijne feestdagen! Mooie beelden (de drone ook al goed kunnen testen!), en Nanjing ziet er inderdaad echt uit als een plek die de moeite waard is om te bezoeken.
  Ongelooflijk dat jullie alweer bijna een jaar daar zijn..
  Liefs vanuit Waalwijk

 3. Beste Irene en Thomas,

  Bij gebrek aan een postadres had ik jullie geen traditionele kerstkaart gestuurd.

  Bij deze, ook jullie alsnog een Prettige Kerstdag een plezierige jaarwisseling en vooral een gelukkig en gezond nieuwjaar.

  Gelukkig gaat het jullie vader weer beter, ook al heeft hij een blijvende hindernis.

  Hier, op allerlei kleinigheden na, alles goed. Qua leeftijd heb je bij iedere apk-keuring wel weer ergens een los schroefje.

  Jullie beelden van Nanjing zijn weer fijn om te zien en herinneren ons, ook Sonja en Dirk-Jan aan onze China-reis. Indrukwekkende stad en een nog indrukwekkender mausoleum.

  Mijn e-mailadres is veranderd.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Wilgenhof.

 4. Beste Thomas en Irene,

  Wat leuk om te zien hoe jullie het hebben in den verre. Prachtige Drone video trouwens! Fantastische dagen en een heel goed Nieuw Jaar gewenst.

 5. Wat gaat de tijd snel! Alweer bijna een jaar.
  Zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin.

  Wij wensen jullie alle goeds voor 2019!

  Groetjes Henk en Carola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *