PRODRIVE TECHNOLOGIES – ER WORDT OOK NOG GEWERKT

Posted on

Met Irene haar blogs over onze leuke activiteiten in de weekenden, lijkt het of het hier een groot feest is. Dat is het natuurlijk ook – want het is super om hier te wonen – maar buiten de activiteiten / weekenden is het voor mij voornamelijk Prodrive wat de klok slaat. Met dat we hebben gekozen om in Shanghai te wonen en Prodrive HQ in Suzhou Industrial Park is, moet ik ‘s-ochtends en ‘s-avonds ongeveer een uurtje met de taxi om op kantoor te komen. Dit zijn perfecte momenten om voor te bereiden en mail te lezen. Ook ben ik niet elke dag van de week in Suzhou. Omdat de nadruk op groei ligt, bezoeken we veel (potentiële) klanten en leveranciers. We richten ons niet alleen op China, maar op heel Azië. Er zitten veel klanten in de omliggende regio’s, hierdoor zien we veel van de omgeving. Zo was ik een paar weken geleden in Singapore en in Taiwan. Irene gaat dan mee, plakken wij er een weekendje aan, en zo verveel je je nooit 😉

Het zaken doen in China ligt iets genuanceerder dan in Europa. Waar veel bedrijven in Europa vertrouwen op contracten en goede business cases, wordt in China zaken gedaan op basis van vertrouwen en relaties. Indien de relatie sterk is, zal de samenwerking ook positief verlopen. Hierdoor gaat er veel tijd zitten in het elkaar leren kennen voordat er zaken gedaan kunnen worden.

Prodrive Technologies is relatief jong in Azië, sinds 2016 hebben we hier een fabriek. We produceren nu voornamelijk elektronische producten voor in auto’s en voor medische systemen (MRI). Dit gaan we de komende jaren sterk uitbreiden. Om dit mogelijk te maken moeten we in alle richtingen groeien; personeel, product ontwikkeling, nieuwe product introducties en een nieuwe fabriek. Momenteel werken er ruim 60 mensen in Suzhou, als de nieuwe fabriek haar deuren opent in 2020 zal dit al gegroeid zijn naar ongeveer 200. De omzet groeit sterker, want ook in China ligt de nadruk op automatisering, dus het minimaliseren van handmatige werkzaamheden. Binnen in de fabriek zie je weinig verschil tussen Nederland en China, overal hebben we dezelfde inrichting, productielijnen en bijbehorende automatisering.

Ook vanuit Nederland krijgen we veel aandacht. Regelmatig komen er collega’s op bezoek voor ondersteuning, training of belangrijke afspraken met klanten. Zo hebben we al veel van onze internationale klanten mogen verwelkomen om kennis te maken met wat wij voor hen lokaal in China kunnen beteken. Omdat de Chinese economie hard blijft groeien, en in veel aspecten zeer innovatief is, kiezen veel bedrijven deze markt om nieuwe concepten uit te proberen en te vermarkten. Indien je het in China verkocht krijgt, lukt het ook elders op de wereld.

Hopelijk heb ik jullie hiermee meer inzicht gegeven in ‘mijn wereld’. Verzoeken voor onderwerpen voor de volgende keer in de comments 😉

Hartelijke groet,

Thomas

3 Replies to “PRODRIVE TECHNOLOGIES – ER WORDT OOK NOG GEWERKT”

 1. Hoi!

  Heel leuk om jullie blogs te lezen!

  Klinkt als leuk werk Thomas 😉

  Veel succes!

  Liefs, Eva

 2. Leuk om het zakelijke gedeelte van het hele gebeuren te zien en lezen! Dat is immers waar het allemaal om en voor begonnen is :-). Goed bezig daar. Het zal wel een hele omschakeling zijn (geweest) wat de cultuur betreft. Wat je al schrijft, zij varen daar toch op andere dingen dan hier. Ik ben er niet mega in thuis, maar merk wel met mijn eigen Chinese collega’s dat dat toch een andere manier van communiceren en zakendoen is. Interessant!
  Liefs vanuit het ook altijd enorm interessante Waalwijk 😉

 3. Beste Irene en Thomas,

  Blijf graag op de hoogte van jullie (Prodrive Technologies) ontwikkelingen en bevindingen. Bijvoorbeeld fabriceren jullie alleen in China of hebben jullie ook een research afdeling.

  Groet,

  Jan Wilgenhof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *