MODERN SUZHOU SIP

Posted on

SUZHOU ligt 60km ten westen van Shanghai, een van de meest welvarende steden van China, een stad waar veel tech bedrijven zich hebben gevestigd, zo ook Prodrive China. Grofweg bestaat Suzhou uit drie delen; Suzhou SIP (Suzhou Industrial Park), SND (Suzhou New District) en oude stad Suzhou. SIP is een hypermoderne schone stad, ooit mede opgebouwd door Singapore. Oud Suzhou staat bekend om de vele kanalen, bruggetjes en Chinese tuinen.

DOUBLE TREE Wij verblijven de eerste maand in het DoubleTree by Hilton Hotel in Suzhou SIP, vlakbij Thomas zijn werk. Daarna zullen we een paar weken in Shanghai verblijven alvorens we beslissen waar we gaan wonen. Het DoubleTree is een heerlijk hotel, we hebben een grote kamer met aparte woonkamer, keuken en inloopkast, hier kunnen we ons wel thuis voelen. Daarnaast heeft het een mooi zwembad met sauna, stoombad en fitnessruimte, super gezien het hier erg koud is, het eerste weekend heeft het zelfs veel gesneeuwd, iets wat hier niet heel vaak schijnt voor te komen.

SUZHOU SIP is aangelegd rondom het Jinji meer, het meest iconische gebouw aan het meer is ‘Gate to the East’ wat de relevatie van de stad in het moderne China benadrukt. Echter wordt de toren in de volksmond ‘the Trousers’ of ‘the Pants’ genoemd vanwege zijn vorm. Wij zijn naar de andere kant van het meer gefietst, naar Suzhou Center een mega shopping mall die pas vorig jaar november is geopend. Fietsen is hier overigens populair gezien je overal op straat fietsen kan huren met een App of de Suzhou stadskaart. Overigens zie je de meeste Chinezen zich verplaatsten met de E-bike, een elektrische scooter, in de winter hebben ze er een dekentje voor hangen, het ziet er maf uit maar het is wel lekker warm! Zelf heb ik zo’n e-bike ook geprobeerd en geleend (inclusief dekentje) van Geertje, het is een handig vervoersmiddel als je zelf geen auto mag rijden, wel is het opletten geblazen want auto’s nemen gewoon voorrang. Op 1 februari zijn de Suzhou Fountains geopend, een indrukwekkende watershow met Chinese en westerse muziek. ‘S avonds wordt deze halfuur durende show opgevoerd voor ‘the Pants’ en het Suzhou Center.

[fvplayer src=”https://secureservercdn.net/160.153.137.210/bjn.7d8.myftpupload.com/wp-content/uploads/2018/01/DSC_0040.mov” width=”1920″ height=”1080″]

2 Replies to “MODERN SUZHOU SIP”

  1. Een geweldig mooie berichtgeving over jullie eerste ervaringen en indrukken van Shanghai en omgeving. Veel succes met het vinden van passende woonruimte. Groeten Kees en Henny

  2. Irene het ziet er allemaal mooi uit.
    Je hebt het goed voor elkaar. Mooie foto’s met een duidelijke tekst
    liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *