VERJAARDAGEN

Het is weer even geleden dat ik een blog heb gepost, het ‘real-time’ leven in Shanghai houdt ons goed bezig! Vorige maand waren we beide jarig, ondanks dat we beide geen heimwee hebben zijn dat de momenten die we graag delen met vrienden en familie in NL. Veel dank voor alle lieve berichten die we hebben ontvangen, we voelden ons echt jarig!

Op mijn verjaardag had Thomas een dag vrij genomen en zijn we gaan aurtorijden(!) door Shanghai. Dat klinkt niet bijzonder maar om in China te mogen autorijden heb je naast je NLse rijbewijs ook een Chinees rijbewijs nodig. Dit bestaat uit een theorie examen en een medische test (of je wel in staat bent een auto te besturen). Thomas heeft dit rijbewijs gehaald ondanks de ietwat onlogische en soms foutieve vraagstellingen. We hebben Zhujiajiao, een van de 8 waterstadjes in de omgeving van Shanghai, bezocht samen met Olivier en Julius die bij ons op bezoek waren. In deze waterstadjes werd vroeger voornamelijk handel gedreven, nu is het cultureel erfgoed. Leuk te bezoeken om het traditionele China te proeven. Ook zijn we naar ‘Oriental Land’ een soort communistisch pretpark geweest, heel groot en verlaten, een bijzonder uitje..

VERJAARDAG THOMAS & FIETSTOCHT HONGKOU

Thomas was in een heerlijk zonnig weekend jarig, we zijn toen gaan lunchen aan de Bund, met een prachtig uitzicht. De Bund, de Boulevard van Shanghai, blijft fascineren en we blijven ons verwonderen over de grootsheid van de stad, die zeker op deze plek tot uitdrukking komt. Ook hadden we een klein clubje vrienden uitgenodigd om te komen BBQen op ons balkon, wat we dankzij de heater nog steeds veel gebruiken.

Ook hebben we een nieuw deel van de stad ontdekt Hongkou, een noordelijk stadsdeel. Dit is ook de wijk waar in de tweede wereldoorlog duizenden joodse vluchtelingen zijn opgevangen uit Europa. Het is een minder toeristisch gedeelte van de stad maar zeker de moeite waard te bezoeken. Een van de bezienswaardigheden in de wijk is een oud slachthuis uit 1933 ontworpen door een Britse architect, dat nu boetiek shopjes en ateliers huist. Dit unieke gebouw met 50cm dikke muren doet vanbinnen qua vormgeving denken aan ontwerpen van Escher.

FIETSTOCHT DOOR NOORDELIJKE WIJK VAN SHANGHAI – HONGKOU

 

4 Replies to “VERJAARDAGEN”

 1. Dank je dat jullie ons weer op de hoogte hebben gehouden en voor de mooie foto’s.
  Zo zijn we toch weer een stukje dichter bij jullie.
  Wij willen zo weer terug.
  Liefs

 2. Weer genoten van jullie blog! Wat een mooie ervaringen doen jullie daar op. Van mooie natuur tot de meest moderne gebouwen. In Saudi was minder te zien, vooral qua natuur, maar heeft toch ook wel indruk op ons gemaakt.
  Leuk ook dat Olivier en Julius bij jullie waren/zijn. Dat hopen Huub en ik ook een keer te kunnen doen, als het jullie uitkomt uiteraard.

  Helaas ken ik de verjaardag van Irene niet, maar alsnog proficiat!
  We hoeven jullie bijna niet toe te wensen daar te genieten van alles om jullie heen als er ruimte voor is, want we kunnen aan alles zien dat jullie dat volop doen.

  We zien weer met plezier een volgende blog tegemoet.
  Liefs Huub en Ans

 3. Fijn dat jullie ons op de hoogte houden en voor de mooie foto’s.
  Zo zijn we toch weer stukje dichter bij jullie.
  Als we al die foto’s zien, willen we zo weer terug
  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *