WEEKEND GETAWAY: MOGANSHAN

MOGASHAN, een heerlijke bestemming op 2,5 uur rijden van Shanghai. Al sinds medio 1880 is dit gebied een geliefd zomerverblijf onder Europeanen en Amerikanen die in Shanghai en Hangzhou gevestigd waren. Veel van deze mooie zomerhuizen zijn nu omgetoverd tot prachtige hotels en restaurants. Samen met Maarten en Margot, die sinds juni in Shanghai wonen, zijn we er 2 dagen geweest. Zoals je vaker ziet in China komt de naam Mogan Shan(berg) voort uit een oude legende; het is de plek waar China’s meest getalenteerde zwaardsmid Ganjiang en zijn vrouw Moye het zwaard van keizer Wu hebben gesmeed rond 770-476 BC. Het zwaardbassin is hier ook naar vernoemd, bij dit bassin staat een standbeeld van Ganjiang en zijn vrouw.

In de omgeving zijn we naar Herb Garden geweest een prachtige moestuin aan de voet van de bergen met een grote kas en lekker restaurant wat duidelijk als feestlocatie wordt gebruikt.  Naast wandelen, zwemmen en lekker eten hebben we ook ‘geraft’, nou ja op z’n Chinees dan..:-) Het was een attractie, de Piranha 2.0, met 40+ bootjes om je heen op de rivier. Echter voor de Chinezen waren wij vooral de attractie. We hadden al de nodige waterpistolen gespot maar besloten deze niet te kopen, grote fout.. Wij bleken namelijk als ‘waiguo ren’ (buitenlanders) het mikpunt op elk ondiep en rustig stuk en werden compleet gebombardeerd door legertjes Chinezen… aparte ervaring, zeker om te zien hoe ze hier enorm van genoten en zo af en toe riepen ‘Welcome in China’ of ‘Do you enjoy?’ Uhh ja bedankt, gelukkig konden we er ook hard om lachen..

Het is fijn te weten dat deze mooie plek op rijafstand van Shanghai ligt. Zeker wanneer Thomas zijn Chinese rijbewijs heeft gehaald, daar is hij nu druk mee bezig, hopelijk lukt het hem snel, dan kunnen we de drukke stad makkelijker ontsnappen.

Herb Garden

Hotel Le Passage

Hiken door het bambo bos naar het bassin van Mogan Shan

3 Replies to “WEEKEND GETAWAY: MOGANSHAN”

 1. Chinese rijbewijs? Volgens mij rijd Thomas een stuk beter dan de gemiddelde Chinees!

 2. Thomas en Irene, wat een geweldige ervaring en avontuur. Geniet mee van de prachtige foto´s .
  Super leuk om te lezen en fijn dat jullie je ervaringen delen.
  Inderdaad een prachtig hotel op een unieke locatie.
  Shanghai en omgeving is bijzonder. dat had ik niet verwacht.

  Zo hebben wij er ook een beeld bij hoe jullie daar ongeveer leven. (heel riant) leuk hoor!!
  Doet ons goed om jullie daar te zien.
  Wij blijven de blog volgen . Het is bijzonder om te horen hoe het jullie vergaat in het mooie Shanghai en omgeving.

  Lieve groetjes uit Barendrecht,

  Maarten en Marianne Polderman

 3. Nice! Ziet er inderdaad uit als een leuke plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Heerlijk! Liefs uit het ook wel mooie Waalwijk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *